I Vision 2020 expanderar Simonsland ytterligare. 40 000 nya kvadratmeter med hotell, bostäder, kontor, spännande verksamheter och nya människor. En stadsdel som aldrig sover.

EN PLATS MED RÄTT MIX

På innergården bredvid Nybrohuset och Textile Fashion Center finns cirka 9 000 kvadratmeter att utveckla. Här flyttar Kulturskolan in och delar gård med ett helt nytt höghus, fyllt av bostäder och kontor. En plats med spännande blandning av människor, kreativitet, kunskap och kultur. Dygnet runt, året om.

Nybrohusets bottenplan ska fyllas med deli, juicebar eller publika verksamheter. Ovanpå byggs två våningar med studentbostäder i det mest attraktiva läget.

Våra ledord ”försiktig renovering” fortsätter att vara högsta prioritet. Likt Textile Fashion Center vill vi bevara byggnadernas industriella och historiska karaktär, men anpassa dem med moderna lösningar för morgondagens behov.

NYTT HOTELL FÖR EN NY STADSDEL

I närheten av Simonsland ska Borås nya kongresshus byggas. Det innebär ännu fler besökare i stadsdelen och fler hotellnätter för alla människor som möts i vår stad. I norra delen av Simonsland bygger vi därför ett toppmodernt hotell med 325 rum. Tillsammans med Textile Fashion Center och kongresshuset blir området en spännande plats som skapar en härlig puls även efter att arbetsdagen är slut.

Sedan tidigare finns restaurang, café, vinbar och pub i området. Här träffas människor på frukost, lunch, fika, after work och middag.

Vill du hyra lokal?

KONTAKT